Ez a süti kislányunk névnapján készült... még tavaly :), mert van a családban gluténérzékeny, így ez számára is tökéletes édesség volt. Nem nagyon chilis, épp csak az utóízében lehet érezni.
Hozzávalók:
4 dkg keményítő
3 dkg kakaó
csipet fahéj
csipet cayenne bors
só
3 tojás
12 dkg nádcukor
10 dkg vaj
30 dkg étcsoki
8 dkg erdei mogyoró
Egy tálban elkeverem a száraz anyagokat, egy másik tálban pedig habosra a tojást és a cukrot. Vízgőz felett megolvasztom a csokit és a vajat, majd a tojásos masszához keverem, hozzáadom a száraz keveréket és az aprított mogyorót. Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 20*30 cm) öntöm a masszát, majd 180°-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm és szeletelés előtt teljesen kihűtöm, ezért érdemes előző este elkészíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése