Íme a másik pulykaszárnyas recept, ez nekünk jobban ízlett, leginkább a köret miatt, de a pác is ezen jobbnak, ízletesebbnek bizonyult.
Az állás jelenleg: 50-39.
Hozzávalók:
8-12 db pulykaszárnyközép
90 dkg burgonya vékony karikákra vágva
2 fej vöröshagyma félfőre (azaz félkarikára) vágva
10 dkg szeletelt bacon szalonna
6-7 ek. olaj
1 csokor petrezselyem durvára vágva
50 g Kania ropogós hagyma
kevés kesudió durvára vágva
BBQ szósz:
11 dl ketchup
1 ek. dijoni mustár
2 ek. méz
3 ek. worchester szósz
0,5 dl sör
2 gerezd reszelt fokhagyma
1 ek. reszelt gyömbér
2 ek. almaecet
1 csipet narancs héja
fél narancs kifacsart leve
csurranásnyi olaj
bors
A szószhoz összekeverek minden hozzávalót és felforralom, majd néhány percig főzöm. A szárnyakat enyhén sózom, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket és beecsetelem a forró BBQ szósszal és 130-140°-os sütőben kb. másfél órán át sütöm. Amikor már megpuhult a hús (ezt úgy tudom ellenőrizni, ha egy kést ellenállás nélkül bele tudok szúrni a húsba), akkor felveszem a hőfokot 220°-ra, hogy a bőre pirosra, ropogósra sülhessen, ehhez még egy adag szósszal meg is kenem őket.
Széles serpenyőben, kevés olajon megpirítom a burgonyát, félúton hozzáadom a hagymát és a csíkokra vágott bacont, majd együtt aranysárgára pirítom.
Amikor elkészült, a pulykaszárnnyal tálalom, megszórom petrezselyemmel, aprított kesudióval és ropogós hagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése