Ilyenkor ősszel, évről-évre egyre több mindenbe teszek sütőtököt. A klasszikus levesen kívül tettem már lasagne-ba, kuglófba, kávéba és most a forró csokoládéval próbálkoztam, ami jó döntésnek bizonyult. Igazi őszi desszert vált belőle, egy finom keksszel valódi csemege.
Hozzávalók 3 személyre:
4 evőkanál sütőtökpüré (~10 dkg)
3 dl tej
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 kávéskanál vanília aroma
2
evőkanál méz
15
dkg étcsokoládé
2 dl tejszín
tejszín a dekoráláshoz
fahéj a szóráshoz
Elkészítési idő: 15 perc+30 perc sütés
Sütési hőfok: 200°
A sült tököt, amit előzőleg 30 perc alatt megsütöttem, kikanalazom a héjából, majd a tejjel összekeverve botmixerrel pürésítem, hogy teljesen pépes legyen. Egy lábosban felmelegítem a tökös tejet, hozzáadom a fűszereket és a mézet, majd beletördelem a csokoládét, ami keverés mellett hamar elolvad.
Hozzáöntöm a tejszínt, de figyelek rá, hogy ne forrjon fel, csak legyen meleg. Tejszínhabbal koronázom és fahéjjal megszórom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése