2017. október 17., kedd

Zöldséges sertésragu sárgarépás burgonyapürével 90/2.

Ez a recept már nagyon rég volt fent a Lidl oldalán, csak valahogy kimaradt a sorból, de most pótolom. Már jó ideje nézegettem olyan ételt, ahol a körettel "burkoljuk" be magát az ételt és ez pont egy ilyen.

Hozzávalók:
2 ek. olaj
1 vöröhagyma aprítva
2 gerezd fokhagyma aprítva
1 ek. pirospaprika
1 kk. kakukkfű
50 dkg sertéscomb vagy -lapocka
4 répa
1 karalábé
3 dl alaplé vagy víz
1 kg burgonya
1 dl tej
5 dkg vaj
só, bors 

Elkészítési idő: 3 óra


A legjobb, ha ezt az ételt öntöttvas edényben készítitek el, de ha nincs ilyenetek, akkor először serpenyőben kezdjétek, majd a sütési fázis előtt tegyétek egy hőálló tálba.
Olajon megdinsztelem a hagymát és a fokhagymát, sózom, majd hozzáadom a paparikát. Beleteszem a húst és a kakukkfüvet. 2 répát és a karalábét felkockázom, majd ezeket is a raguhoz adom, felöntöm 3 dl folyadékkal. Itt dönthettek úgy, hogy ebben az edényben folytatjátok, így valószínűleg elegendő az ételnek 1 óra, vagy a sütőben, 140°-on készítitek el, akkor viszont 2 óra alatt tudjátok puhára párolni. Közben hagyományos burgonyapürét készítek, annyi különbséggel, hogy 2 répát is megfőzök a burgonyával. Áttöröm a megfőtt zöldségeket, majd tejjel és vajjal pürét készítek belőle, sóval és borssal fűszerezem. 
A ragut egy nagy edénybe, vagy 6 picibe osztom el, majd nyomózsákból ráhalmozom a pürét és 200°-on 15 perc alatt megpirítom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése