2017. október 12., csütörtök

Zöldséges paradicsomos lasagnette parmezánnal és mozzarellával 120/2.

Lasagne már sokféle készült a konyhámban, de lasagnette most először. Hogy mi is ez valójában? Az összetevői hasonlóak, mint a lasagne esetében, csak itt a tésztát, nem rétegezni kell, hanem "gyűrni".  Figyeljétek csak: 

Hozzávalók:
50 dkg lasagne lap
4 sonkahagyma finomra vágva
1 cukkini reszelve
1 répa reszelve
1 pici padlizsán
3-4 szál újhagyma karikázva
2 dl olívaolaj
2 paradicsom forrázva és lehéjazva
3-4 ek. aprított szárított paradicsom
2 ek. pesto
20 dkg paradicsomkonzerv
10 dkg parmezán reszelve
2-3 mozzarella
só, bors 

Elkészítési idő: 60 perc
Sütési hőfok: 200°


A zöldségeket erős tűzön lepirítom, majd sózom, borsozom, aprított fokhagymával ízesítem. Hozzáadom a kockázott paradicsomot és a leturmixolt paradicsomkonzervet és ezzel tovább párolom, sűrítem a ragut.
Sós, forrásban lévő vízben 2 perccel a főzési időnél rövidebb ideig főzöm a tészta lapokat, majd leszűröm és kevés olívával és a pestoval átforgatom.
Egy tűzálló serpenyőben elrendezem a tésztát és a ragut, "kupacolom" , majd a tetejét megszórom parmezánnal és a tépkedett mozzarellával. Forró sütőben addig sütöm, míg a sajt megolvad és megpirul a tetején, ez nagyjából 20-30 perc. Forrón tálalom, megszórom aprított paradicsommal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése