Íme a "hagyományosabb" zöldséges rizses étel, ami ősszel is elkészíthető, legfeljebb spárga nélkül. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
20 dkg paella rizs
2 marék brokkoli
1 marék bébispenót
6 szál fehér és 6 szál zöld spárga
1 marék laskagomba cikkekre vágva
1 marék zöldborsó
2 fej sonkahagyma aprítva
2 gerezd fokhagyma aprítva
fél cukkini kockázva
fél padlizsán kockázva
2-3 levél medvehagyma csíkokra vágva
1 csokor petrezselyem durvára vágva
1 dl fehérbor
4-5 ek. olívaolaj
3-4 csipet rozmaring
só
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 170°
A zöldségeket megpirítom, majd hozzáadom a fehérbort, és ha ez elpárolgott, akkor jöhet a rizs, majd a só és a rozmaring. Pár percig összeforgatom ,majd a rizs mennyiségéhez képest kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöm. Egy sütőpapírból kerek fedőt vágok rá, melyet középen kilyukasztok és így sütőbe helyezem, majd 10-12 percig sütöm, míg a rizs megpuhul. Amikor elkészült azonnal tálalom, de még hozzáadom a friss zöldeket.
Tipp: Én reszelt feta sajttal megszórtam a végén az ételt.
Tipp: Én reszelt feta sajttal megszórtam a végén az ételt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése