2017. november 20., hétfő

Három a magyar igazság... remélem lesz még ráadás

El se hiszem, de már a harmadik Lidl szakácskönyv bemutatón vehettem részt a múlt héten az Urbán Betyárban, és remélem, hogy ez nem lesz az utolsó. Anno az volt a célom, hogy legyen egy szakácskönyv, aminek vállalom, hogy minden receptjét végig főzöm, és most már elmondhatom, hogy nem csak egy van, nem is kettő, hanem lassan három, bár a két gyermekünk miatt ez az utóbbi kicsit lassabban halad, de azért a könyv javát már elkészítettem. 
A szokásokhoz híven, ez nem csak könyvbemutató volt, hanem egy borvacsora is, ahol először Tőzsér Judit a Lidl PR és kommunikációs vezetője mesélt az elmúlt évről és az új könyvről, melyet a jövőben is szeretnének folytatni. Ezek után Mautner Zsófi és Széll Tamás következett, mely beszélgetés keretében megtudhattuk, hogy Széll Tamás egyik kedvenc étele a szakácskönyvből a gyerekkorában nem annyira kedvelt sonkás tészta, míg Mautner Zsófi a Nagymamájától tanult Ferdinándot emelte ki. 


A szakácskönyv, melynek címe "Hazai ízutazás" idén is matricák gyűjtésével lesz elérhető a Lidl üzleteiben, melynek gyűjtése a mai napon indul, megéri beszerezni egyet, és az ünnepi ételeket akár ebből elkészíteni, jó pár hazai finomság közül lehet választani.  

Az ételek és a hozzájuk passzoló borok illetve pezsgő ismételten maradandó élményt nyújtottak. Előételként "Csirkemájbefőttet" kóstolhattunk sült hagymákkal, pirítóssal és zöldségekkel, majd következett egy Pikáns burgonyaleves (ezt én is elkészítettem már). Ezt követte a főétel, ami Szilvás kacsa volt paszternák pürével, és végül a desszert Lisztmentes máktorta vaníliás mascarpone krémmel és lassan sült, fűszeres birsalmával. 

Köszönöm, hogy idén is részese lehettem ennek az eseménynek, bízom benne, hogy lesz folytatása még jó sokáig ennek a receptsorozatnak, mert idén ezeknek köszönhetően készítettem Garnélás-homáros rizottót, Sushit, és hogy a könyv receptjeiből is említsek párat, ide sorolhatom a Libapástétomot vagy a Balatonszemesi kovászosuborka-krémlevest is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése