2015. március 29., vasárnap

Padlizsános-paradicsomos sült csirkemell 21/1.

Elnézést, hogy csak hetente érkeznek az újabb és újabb receptek, de napközben haladok a főzéssel, viszont esténként, vacsora után már csak a szakdolgozatommal foglalkozom, most az élvez prioritást, de már alig várom, hogy készen legyen és végre újra olyanokkal foglalkozzak, amikkel szeretnék, mint a blogolás, a varrás és egyéb kézműveskedés :)
Férjem szerint ez az étel megkívánt volna köretnek egy kis rizst vagy bulgurt is, de nekem így is elegendő volt, aki viszont szeretné, ezzel még feltúrbózhatja.

Hozzávalók 2 főre:
1 padlizsán
2 ek. olívaolaj
fél kk. oregánó
5 dl paradicsomszósz
negyed fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
fél tk. csípős paprikakrém (én Erős Pistát használtam)
fél ek. barnacukor
25 dkg csirkemell
12 dkg reszelt sajt
só, bors


A padlizsánt sütöm meg először 200°-os sütőben. Ehhez sütőpapírral kibélelek egy tepsit, megkenem olívaolajjal és megszórom sóval, borssal, valamint oregánóval majd ráhelyezem az 1 cm-es karikákra vágott padlizsánt, amit újra megkenek olívaolajjal és megszórom a fenti fűszerekkel, majd 15-20 perc alatt megsütöm őket.
Botmixerrel összemixelem a paradicsomszószt, a finomra aprított hagymát, a fokhagymát, majd ízesítem a paprikakrémmel, a barnacukorral, sóval, borssal és oregánóval. A csirkemellet keresztben kis szeletekre vágom, sózom és borsozom, majd forró serpenyőben hirtelen elősütöm mindkét oldalát. Egy hőálló tál aljába kanalazom a paradicsomszósz egyharmadát, rá a padlizsánkarikák fele, rá a csirkemell, egy adag paradicsomszósz, a padlizsán másik fele, majd az utolsó egyharmad paradicsomszósz. Alaposan megszórom a reszelt sajttal, majd 200°-os sütőben kb. 25 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése