2015. március 7., szombat

Pácolt, fűszeres, sült csirkeszárnyak coleslaw salátával 19/2.

Íme a másik csirkeszárnyas recept. Ez szerintem az amerikai káposztasalátához hasonló saláta, nagyon finom és ízletes, igazi köret is, nem csak egy saláta :) 
Ugyan a csirkeszárnyak nagyjából hasonló ízvilágot testesítettek meg, a saláta sokkal jobb volt, így ez az étel nyert, ami azt jelenti, hogy az állás jelenleg 11-10 Széll Tamás javára.

Hozzávalók 2 főre:
50 dkg csirkeszárny (kb. 5 db)
a páchoz:
7 dl víz
1/4 fej vörös- és 1/4 fej fokhagyma
1/2 citrom
2 cm gyömbér
10-15 szem egész bors
1-1 ek. só és cukor
a salátához:
1/4 fej fehér káposzta
1 kisebb répa
1 kisebb tojás sárgája
0,4 dl olaj
1/2-1/2 ek. mustár, méz, torma, ketchup, facsart citromlé
1 ek Worchester-szósz
só, bors
a kenegetőhöz:
1/2-1/2 ek. mustár és méz
negyed citrom leve és reszelt héja
1 kis gerezd fokhagyma
2,5 ek. olívaolaj
só, bors
a ropogós "feltéthez":
1/2 ek. mazsola
1 ek. pirított, aprított mandula
1/4 fej aprított lilahagyma
2-3 szál újhagyma zöldje
1/4 citrom héja
2-3 ek. olívaolaj


A csikreszárnyakhoz elkészítem a pácot: 7 dl vízbe szeletelem a hagymát, a fokhagymát, a sót, cukrot és a héjasan felkarikázott citromot, a héjasan felszeletelt gyömbért és az egész borsot. Az egészet felforralom, majd teljesen kihűtöm. A szárnyakat háromba vágom, a hegyes végét nem használom fel, majd a nedves pácba dobom őket és egy éjszakát a hűtőben pihentetem. Ekkor szárazra törlöm őket majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezem és alaposan megkenem őket a méz, mustár, só, bors, olívaolaj, reszelt fokhagyma, citromlé és citromhéj keverékével. 200°-on 25-30 perc alatt pirosra sütöm őket.
A salátához a káposztát vékonyan felcsíkozom, a répát pedig durva reszelőn lereszelem. A zöldségeket megszórom egy kk. sóval és 30 percig állni hagyom, hogy levet engedjen. A tojássárgájához vékony sugárban hozzácsurgatom az olajat, miközben folyamatosan keverem. Amikor már felvette az olajat, ízesítem tormával, mustárral, ketchuppal, mézzel és Worchester szósszal, citromlével, sóval, valamint borssal. A zöldségeket kifacsarom és elkeverem a majonézzel, majd hűtőbe teszem tálalásig.
A ropogós "feltéthez" az olívaolajba teszem az aprított mazsolát, a mandulát, a lilahagymát, az újhagyma felkarikázott zöldjét, frissen őrölt borsot és reszelt citromhéjat. A csirkeszárnyakra kanalazom a "ropogóst" és a salátával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése