2014. december 11., csütörtök

Sült kacsamell laskagombás-olívás tésztával és pirított magvakkal 8/1.

A kacsás fogások sora folytatódott ismét két recepttel. Ezek könnyebb fogások voltak, mint a múltkoriak, de ennél az ételnél a tészta önmagában, kacsamell nélkül is megállja szerintem a helyét :) Először Széll Tamás receptjét készítettem el.

Hozzávalók 2 főre:
1 kacsamell
15 dkg tészta
15 dkg laskagomba
3 dkg sós vaj
0,5 dl olívaolaj
3 dkg parmezán sajt
1 tojássárgája
bazsalikom, rozmaring
1 gerezd fokhagyma
3 dkg kesudió és mogyoró vegyesen
só, bors


A kacsamellet a bőrös oldalán beirdalom, de vigyázok, hogy csak a bőrt vágjam át, a húst ne. Sózom, borsozom és forró serpenyőben megpirítom mindkét oldalát. A bőrös felével lefelé helyezem a serpenyőbe és akkor fordítom meg és sütöm egy rövid ideig, amikor látom a szélén, hogy már megpirult. Ekkor hozzáadom a rozmaringot és a kissé megtört magvakat, és egy percet együtt pirítom, majd tepsibe, vagy bármilyen hőálló tálba teszem és 120°-on 20 perig sütöm a bőrös felével felfelé. Pár perc után ráhalmozom a magvakat a hús tetejére, így megvédjük a megégéstől.
A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzöm, de csak félkészre, mert még pirítani fogom. A gombát felcsíkozom és egy kevés olajon megpirítom. A fokhagymát villára szúrom és ezzel keverem a gombát. Ha megpirult, hozzákeverem a tésztát és ráöntök fél dl-t a tészta főzőlevéből és addig párolom, amíg ez elfő. Leveszem a tűzről, hozzáadom az aprított bazsalikomot, a vajat, a reszelt sajtot és a tojássárgáját, majd lazán összeforgatom.Tálaláskor tányérra szedem a tésztát, ráhelyezem a felszeletelt kacsamellet és megszórom a pirított magvakkal, majd meglocsolom egy kevés olívával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése