Ennek a receptnek nagyon örültem, mert végre egy olyan fogás, amit vacsorára is el tudok készíteni :) Így ma ez került fel az asztalra.
Hozzávalók 2 főre:
50 dkg burgonya
1,25 dl forró alaplé
1 fej aprított lilahagyma
1 kk. porcukor
2 db csemegeuborka
fél tk. mustár
1+1 ek. fehérborecet
0,3 dl olívaolaj
só, bors
5 dkg szárazkolbász felkockázva
1 szelet kenyér felkockázva
fél doboz madárbegysaláta
A burgonyákat héjastól megfőzöm, majd meghámozom és felkarikázom. Sózom, borsozom és leöntöm az alaplével, majd állni hagyom, hogy beszívja azt. Az aprított lilahagymát elkeverem a porcukorral, egy csipet sóval és 1 ek. fehérborecettel és a burgonyához adom a felkockázott uborkával együtt. A mustárt elkeverem az ecettel, sózom, borsozom és összeforgatom vele a salátát. Amikor már majdnem kész, ráöntöm az olívaolajat.
A kolbászmorzsához serpenyőben kisütöm a felkockázott kolbászt, aminek előtte leszedem a héját. Amikor kiolvadt a zsírja, hozzáadom a kenyeret is, hogy az beszívja és megpiruljon. Tálaláskor a burgonyára helyezem a madárbegysalátát (vagy más zöldsalátát) és megszórom a morzsával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése