Hétvégén ünnepeltük kislányunk első névnapját és ez volt egyben az első nagy családi ebéd is nálunk. Kis lakásátrendezést igényelt 12 fő leültetése, de sok jó ember kis helyen is elfér :) A menü tejszínes hagymaleves volt, sajtos hús, valamint baconbe tekert szűzérme sajt- és bormártással, a desszert pedig gyümölcssaláta és kétféle sütemény. Az egyik ez az almás, a másik pedig, majd később érkezik, de a képen már láthatjátok :)
Hozzávalók:
80 dkg alma
25 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
1 kk. sütőpor
csipetnyi só
25 dkg lágy margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
4 tojás
fél kk. fahéj
2 kk. mézeskalács fűszerkeverék
2 kk. kakaó
10 dkg sárgabaracklekvár
2 ek. almapálinka (barack is lehet)
A lisztet, a keményítőt, a sütőport és a sót összekeverem. Egy másik tálban habosra keverem a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a lisztes keveréket. A tésztát ketté szedem, az egyik feléhez keverem a fahéjat, a másikhoz pedig a kakaót és a mézesfűszert. Egy 20*35 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral és felváltva a tepsibe kanalazom a kétféle tésztát.
Az almákat meghámozom, majd 12-12 szeletbe vágom és rányomkodom a tésztára, majd 180°-on 1 órán át sütöm. amikor készen van, kiveszem a sütőből és az előtte felforrósított lekvárral elkevert pálinkával megkenem, majd hagyom kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése