2014. február 27., csütörtök

Rakott zöldbab

Sajnos erről az ételről nem készült fénykép, de azért a receptet megosztom Veletek, mert tényleg nagyon finom lett, egészséges, és még egyszerű is, kb. 20 perc alatt készen voltam vele, utána pedig már magában elvolt a sütőben :)

Hozzávalók 4 fő részére:
40 dkg zöldbab
25 dkg darált pulykahús
10 dkg rizs
1 fél doboz nagy tejföl
só, bors


A zöldbabot - mely ilyenkor sajnos csak mirelit, de nyáron természetesen frissből a legjobb - forrásban lévő, sós vízben 10 perc alatt megpároljuk. A húst olajon megpirítom, sóval és borssal fűszerezem. A rizst átmosom, majd kevés olajon megfuttatom, és kétszer annyi mennyiségű vízzel felöntöm. Megsózom, majd amint forr, takarékra veszem és addig főzöm, amíg elfövi a vizet, ez kb. 10 perc.
Egy hőálló tálat kiolajozok, majd rétegzem benne a hozzávalókat, hogy az aljára és a tetejére is baba kerüljön. A tetejét jól megkenem tejföllel, és 180°-on addig sütöm, amíg megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése