2013. május 24., péntek

Zöldséges-fetás fritatta

Kicsit elmaradtam a receptekkel, mert beindult a vizsgaidőszak és egy hétig Erdélyben voltunk a csíksomlyói búcsún, ami felejthetetlen élmény, ajánlom mindenkinek, hogy egyszer menjen el, mert teljes lelki feltöltődést jelent:)

Hozzávalók:
3 db tojás
1 db újhagyma
3 db paradicsom
10 dkg spenót (frissből a legjobb, de fagyasztottból is lehet)
2 ek. olívaolaj
10 dkg feta sajt
bazsalikom, só, bors 


A hagymát felkarikázom és olajon megdinsztelem. Hozzáadom a felaprított paradicsomot, majd a spenótot és összeroggyantom, majd leveszem a tűzről és hozzáadom a friss, felaprított bazsalikomleveleket. Egy tűzálló tálat kiolajozok, beleöntöm a zöldséges keveréket, és ráhalmozom a felaprított fetát. A tojásokat felverem, sózom és borsozom, majd nyakon öntöm vele a zöldséges keveréket.
180°-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm, pirítós kenyérrel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése