Ezt a vacsorát még az erdélyi utunk előtt készítettem, szintén egy kolléganőm receptje alapján, aki igazi görög fetából készítette, úgy biztos finomabb, de azért így is megállta a helyét:)
Hozzávalók 2 fő részére
10 dkg feta
2 paradicsom
bazsalikom
oregánó
só, bors
Két kis méretű (kb. 5 cm átmérőjű) kerámia tálkát kibélelek alufóliával. A fetát fél centi vastag szeletekre vágom, a paradicsomokat felkarikázom. A tálkába az alábbiak szerint rétegezem: paradicsom-feta-paradicsom-feta-paradicsom. A tetejére friss, aprított bazsalikomot szórok, sózom, borsozom és meglocsolom olívaolajjal. Behajtom az alufólia tetejét és 200°-os sütőben 20-30 percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése