Itt az eperszezon és ezzel egy újabb finomság is:)
Hozzávalók (kb. 15-17 db-hoz):
fél liter tej
4 ek. búzadara
1 vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
fél citrom reszelt héja
25 dkg túró
15-17 db eper
zsemlemorzsa
fahéj
A tejet felforralom, hozzáadom a búzadarát, és addig főzöm (kb. 10 percig), míg sűrű tejbegrízt nem kapok. Hozzáadom a vaníliás cukrot, a cukrot, illetve a citromhéjat és megvárom míg kihűl és megdermed. Belekeverem a túrót, majd evőkanálnyi adagokat szedek, a közepébe teszek egy-egy epret, és gombócokat formálok belőle.
Megpirítom a zsemlemorzsát, fahéjat keverek hozzá és beleforgatom a gombócokat. Porcukorral elkevert tejföllel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése