2021. április 26., hétfő

Fűszeres gombakrémleves

Ismét egy krémleves, de ez most egy olyan alapanyag, amit eddig nem sűrűn használtam, mert a családnak nem kedvence a gomba, azonban a Kifőztük magazinnak köszönhetően lehetőségem nyílt a Chefgomba gombáival dolgozni. Javaslom, ha van rá módotok rendeljetek Tőlük, vagy szerezzetek be egyéb beszerző helyeken, mert olyan csodálatos minőségű gombákról van szó, hogy az én családom, akik eddig nem voltak nagy gombakedvelők is szívesen ették az ebből készült fogásokat, melyeket Nektek is meg fogok mutatni szépen sorban.  

Így mostantól jön majd jó pár gombás recept, mint például pástétom, gombapaprikás, quiche, vegaburger, töltött gomba vagy éppen levesek, mint például ez a fűszeres gombakrémleves, ami a gyerekeknek ismét csak golyós leves néven futott és így ezt is megették. A tanulság tehát: krémleves formában bármit megesznek a gyerekek is.

A recept megjelent az áprilisi Kifőztük magazinban, a gombákért pedig ezúton is köszönet a ChefGombának.

 


Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

kevés olaj

50 dkg Chefgomba fehér és barna csiperkegomba vegyesen

1 dl száraz fehérbor

6 dl alaplé vagy víz

1 teáskanál majoránna

1 teáskanál őrölt kakukkfű

1/2 teáskanál őrölt fehérbors

1 teáskanál só

2 dl tejszín

1 púpozott teáskanál étkezési keményítő

 

Kevés olajon megdinsztelem a finomra aprított vörös- és fokhagymát, majd hozzáadom a megtisztított és felszeletelt csiperkegombákat. Amikor már minden nedvesség elpárolgott belőle, felöntöm a fehérborral és addig forralom, amíg teljesen elpárolog az alkoholtartalma. Felöntöm az alaplével, majd fűszerezem a levest majoránnával, kakukkfűvel, fehérborssal és sóval és 10 perc főzés után botmixerrel pürésítem. A tejszínt csomómentesre keverem a keményítővel, majd hőkiegyenlítés után a leveshez adom és még egyet forralok rajta. 

Lepirított gombaszeletekkel, aprított dióval és friss petrezselyemmel tálalom.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése