2021. április 22., csütörtök

Fetás-paradicsomos fussili

Minden héten csütörtökön megyünk a heti nagybevásárlásra, így ilyenkor vagy maradékot eszünk, vagy valami gyors ebédet készítek. Az interneten terjengő fetás-paradicsomos tészta minket is utolért, melyhez én egy gluténmentes szezámtésztát használtam, így a lelkiismeretem is tisztább volt, hiába tésztás ebédet ettünk. 

Kapribogyóval túrbóztam fel ezt a fogást és néhány sült paradicsomot meghagytam egészben a tészta tetejére. Valóban nagyon egyszerű receptről van szó, és mennyeien krémes végeredményt kaptok a végére, próbáljátok ki.

A recept megjelent az áprilisi Kifőztük magazinban, a tésztát a Wise Pasta biztosította. 

 

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg Wise Pasta szezám fussili

50 dkg koktélparadicsom

50 ml olívaolaj

frissen őrölt színes bors

1 evőkanál morzsolt oregánó

2 gerezd áttört fokhagyma

1 evőkanál aprított kapribogyó

25 dkg feta sajt

1 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál morzsolt oregánó

frissen őrölt bors

1 marék friss bazsalikom

Elkészítési idő: 40 perc

Sütési hőfok: 200° 

 

Egy akkora méretű hőálló tálba, melyben majd az egész tésztás étel elfér, belehelyezem a paradicsomokat, meglocsolom olívaolajjal, fűszerezem sóval, borssal és oregánóval, hozzáadom az aprított kapribogyót, majd alaposan összeforgatom. A közepébe akkora mélyedést csinálok, amekkora a feta sajt, ezt ide helyezem, tetejét meglocsolom olívaolajjal, fűszerezem hasonló módon, sóval, borssal és oregánóval, majd előmelegített sütőben 30 percig sütöm. A tésztát enyhén sós, lobogva forró vízben fogkeményre főzöm.

Amikor elkészült a fetás sült paradicsom, egy fa lapát segítségével szétnyomkodom a fetát és a megsült paradicsomokat, hozzáadom a finomra aprított friss bazsalikomot, valamint az időközben megfőtt és leszűrt fussilit, és még melegen tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése