2021. március 29., hétfő

Lazac steak snidlinges burgonyapürével

A Húsvéti ünnepi asztalra hoztam nektek ezt a fogást. Nálunk Nagymamám minden Húsvétkor töltött káposztát készített sült karajjal, és mióta Ő nincs köztünk én ezt a hagyományt viszem tovább, így nálunk sose kérdés, hogy mi legyen a húsvéti menü, de ezt a lazacot hamar el tudjátok készíteni és igazán ízletes, így javaslom próbáljátok ki, amennyiben nincsen családi hagyományos ételeket, mert ha van, akkor viszont attól semmiképpen ne térjetek el, mert a hagyomány az hagyomány, és ezt kell tovább vinni.

A receptet megtaláljátok a márciusi Kifőztük magazinban is, melyhez a lazachoz használt fűszert a Fűszerész biztosította.



Hozzávalók 4 személyre:

a lazac steakhez:

50 dkg lazac (4 szelet)

frissen őrölt bors

½ narancs leve

3 teáskanál lazac steak fűszerkeverék

1 evőkanál méz

4 evőkanál olaj

a burgonyapüréhez:

1 kg burgonya

10 dkg margarin

2,5 dl tej

1 evőkanál aprított snidling

Elkészítési idő: 1 óra

Sütési hőfok: 230°

 

A lazacokat papírtörlővel leitatom, majd sózom, borsozom mindkét oldalukat és félre teszem. A narancs levében elkeverem a lazac steak fűszerkeveréket, valamint a mézet és folyamatos keverés mellett hozzáadagolom az olajat, majd ezzel bekenegetem a lazac szeleteket és szobahőmérsékleten 30 percig állni hagyom. A halakat bőrös oldalukkal felfelé egy tepsibe fektetem (sütőpapír nélkül), ráöntöm a pácot, majd alsó-felső sütéssel 12 perc alatt készre sütöm.

A burgonyákat megmosom, felkockázom, majd sós vízben puhára főzöm. Leöntöm róla a vizet, majd azonnal összetördelem. Hozzáadom a margarint, a meleg tejet, valamint az aprított snidlinget és ízlés szerint tovább sózom, majd a lazac mellé tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése