2020. július 14., kedd

Levendulaszörp

Íme az idei ötödik szörp, amit készítettem, és még nem gondolom úgy, hogy befejezem. Van már a kamrapolcon bodzaszörp, eper-, meggy-, menta és most elérkezett a levendula szezon, sőt lassan vége is, de a jó hír, hogy ez a szörp a szárított virágból is elkészíthető.

Hozzávalók:
6 l víz
2 nagy csokor levendulavirág (pici szár mehet, nem kell morzsolni, de a leveleket szedjük le)
4 bio citrom
2 kg cukor
2 tk. citromsav


Egy nagy lábosba öntöm a vizet, beleteszem a levendulavirágokat és a felkarikázott citromokat, majd egy konyharuhával lefedem és legalább 48 órát állni hagyom, így nem csak az illóanyagok, hanem a virág színe is át tud menni a szörpbe és csodás rózsaszín színe lesz.
Hozzákeverem a cukrot és a citromsavat, majd felforralom, így még jobban érződik majd a levendula íze. Leszűröm, üvegezem steril üvegekbe, majd konyharuhával betakarva hagyom kihűlni.

Hígítási arány: 1 dl szörp, 8 dl víz, 1 ek. citromlé


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése