2020. július 15., szerda

Fűszeres paradicsomszószos gigli tészta

#37
Az egyik legnagyobb ajándék amit a blogomtól kaptam egy fantasztikus barátnő, akit a családom úgy tud azonosítani, hogy tudjátok, a gasztrobarátnőm. Valahányszor találkozunk, mindig meglep valami különlegességgel, legutóbb ezt a gigli névre hallgató tésztát hozta nekem, amivel korábban még sosem találkoztam, de ahogy ő is mondta, mindenképpen valamilyen "szószos" tésztaételnek volt ez  tökéletes alapja. Mivel hétvégén nem volt kedvem a melegben sokat bajlódni az ebéddel, ezt a villámgyors paradicsomszószt készítettem hozzá, amihez a kertből szedtem a fűszereket, akkor lesz még tökéletesebb az érzés, ha a paradicsom is a kertből lesz, de annak még egy picit érnie kell, addig ez a verzió is kiváló.

Hozzávalók:
50 dkg gigli tészta, de fussili vagy penne is jó hozzá, a csavart azért jobb, mert a szósz jobban be tudja vonni a tésztát
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma áttörve
1 konzerv darabolt paradicsom, de ha már lenne a kertben friss paradicsom, akkor 50 dkg koktélparadicsomból csináltam volna
50 dkg paradicsompüré
1 marék friss zöldfűszer aprítva: bazsalikom, oregánó, kakukkfű
só, bors

Elkészítési idő: 15 perc


Felteszem a vizet főni 1 tk. sóval, majd amikor már forr hozzáadom a tésztát, amit a leíráshoz képest 1-2 perccel rövidebb ideig főzök, ami alatt elkészítem a szószt.
Egy nagy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, amit egyből sózok is, majd hozzáadom a fokhagymát, és ha már érzem az illatát jöhet bele a kétféle paradicsom és az aprított zöldfűszerek. Sózom, borsozom igény szerint, majd 5 percig forralom. Átszedem a tésztát a szószba, ha egy kevés keményítős víz is belekerül, akkor nagyon krémessé tud válni a szósz. Jó sok sajttal megszórva tálalom, mi parmezánnal ettük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése