2017. március 1., szerda

Koronázási mangós csirkesaláta 96/1.

Két angol étel következik, de az összehasonlítás ismételten nem könnyű. Egy saláta és egy steak. Ez a saláta elvileg - ahogy a neve is mutatja - a koronázási ünnepségek egyik fő étele, ami mindig jelen van. Én nem éreztem ennyire ünnepi ételnek, de finomnak igencsak finom volt.

Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
3 dl alaplé
6 ek. majonéz
3 ek. tejföl
4 ek. paradicsom chutney
2 ek. currypor
1 tk. kurkuma
3 lime leve és héja 
1 közepesen érett mangó
só, bors


A csirkemellet posírozom: 3 dl húslevest vagy bármilyen alaplevet gyöngyözően felforralok, majd belehelyezem a csirkemellet és fedő alatt alacsony hőfokon 7-8 percig főzöm. A lében hagyom kihűlni, hogy ne száradjon ki, majd felkockázom. Az öntethez kikeverem a majonézt a tejföllel, a chutneyval, a curryvel, a kurkumával, a lime-ok levével és héjával, majd sózom és borsozom. Összeforgatom a csirkével és a felkockázott mangóval, úgy a legjobb, ha egy napot állni hagyom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése