2017. február 23., csütörtök

Fitness saláta roppanós csirkefalatokkal és tofuval 95/1.

Még szeptemberben készítettem el ezt a salátát húgom születésnapi vacsorájára, de egy hibát elkövettem sajnos: túl hamar, nem közvetlenül tálalás előtt kevertem össze a csirkefalatokkal a salátát, így már nem voltak olyan roppanósak, de az összhatás így is nagyon finom volt, de egyáltalán nem fitness, nem véletlen az idézőjel :)

Hozzávalók:
3 paradicsom cikkekre vágva
2 paprika kockákra vágva
1 piros kaliforniai paprika kockákra vágva
fél kígyóuborka vékony szeletekre vágva
3 nagy marék saláta összetépkedve
1 répa vastagra reszelve
8 csiperkegomba cikkekre vágva
4 tojás
8 ek. kukorica
11 dkg kukoricapehely apróra őrölve
30 dkg csirkemellfilé 2 cm-es darabkákra vágva
1 tojássárgája
1 citrom leve
2 ek. méz
5-6 ek. fehér balzsamecet
0,51 dl lenmagolaj - olívaolajjal helyettesíthető
fél lilahagyma félkarikákra vágva
1 csokor petrezselyem 
25 dkg tofu
1 dl olívaolaj
só, bors


A zöldségeket (paradicsom, paprika, kaliforniai paprika, uborka, répa, saláta, kukorica) összekeverem, a gombát serpenyőben megpirítom és azt is hozzáadom.
A tojást sós vízben 7 percig főzöm, megpucolom, majd cikkekre vágom. A kukoricapelyhet finomra őrölöm. A csirkemellet enyhén sózom, kukoricapehelybe forgatom, majd tojásfehérjébe, végül ismét kukoricapehelybe és sütőpapírral bélelt tepsire teszem, meglocsolom kevés olívaolajjal és 190°-os sütőben 8-10 perc alatt ropogósra sütöm.  
Közben elkészítem a pácolt tofut: egy tojássárgáját elkeverek pár csepp citromlével, mézzel, balzsamecettel, majs sózom, borsozom. Apránként olívaolajat és lenmagolajat adagolok hozzá, miközben habverővel folyamatosan keverem. Amikor kész belekeverem a vékonyra szelt lilahagymát, a finomra aprított petrezselymet és a kockákra vágott tofut. 
A tálalás pillanatában keverem csak össze a zöldségeket, a főtt tojáscikkeket, a pácolt tofut és a tetejére szórom a csirkemell falatokat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése