2013. október 20., vasárnap

Tejszínes-gombás csirke bulgurral

Finom könnyed ebéd:)

Hozzávalók:
40 dkg csirke- vagy pulykamell
fél póréhagyma
12,5 dkg gomba 
1 csokor petrezselyem
1 tk. liszt vagy keményítő
3 dl tejszín
só, bors
20 dkg bulgur


A csirke- vagy pulykamellet felcsíkozom és sóval, borssal olívaolajon megpirítom. Kiemelem őket a serpenyőből és a visszamaradt szaftban megpárolom a felkarikázott hagymát. Hozzáadom a gombát és 3-4 percig pirítom. Megszórom a felaprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel vagy a keményítővel, felöntjük a tejszínnel és 2-3 perc alatt összeforraljuk.
A bulgur kétszeresének megfelelő vizet felteszek főni. Amikor már forr, hozzáadom a bulgurt és 10-15 percig főzöm, majd a hús mellé tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése