Egy nagyon kedves kolléganőmtől származik ez a recept, akinek ezúton is köszönettel tartozom, mert remek desszertet sikerült varázsolnom hétvégén vendégeimnek, és mindenkinek nagyon ízlett.
Hozzávalók 6 db-hoz:
167 g étcsokoládé
167 g vaj
83 g teljes kiőrlésű liszt
3 egész tojás
3 tojássárgája
Egy edényben felforralok egy kevés vizet, majd ráhelyezek egy fém edényt. Beletördelem a csokit és hozzáadom a vajat, majd megolvasztom őket. A tojásokat robotgéppel elkeverem a cukorral, majd a liszttel és a felolvasztott csokoládés vajjal.
6 db kis kerámiaedényt jól kivajazok, majd szétosztom bennük a masszát. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütöm, addig amíg a tetejük már szilárd, de ha megrázom őket, akkor látszik, hogy még lágy a belsejük. A formákból ki is boríthatom őket, de magukban is tálalhatom vanília fagyival.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése