2021. május 10., hétfő

Epres-túrós zebpelyhes morzsasüti

Akkor is tavasz van!! Annak kell lennie, még ha az időjárás ezt el is felejti néha. Számomra a tavasz eljövetele az eperrel és a tulipánnal kezdődik. Idén sajnos még mindig nem lesz saját eprünk a kertben, de ami késik nem múlik, és a boltokban is még csak most jelenik meg a hazai eper, de nekem muszáj volt már vennem.

Villámgyors sütit készítettem belőle, amit este is ígérem, lesz erőtök összedobni, reggelre sütemény illat terjenghet a lakásban, és akár reggelire, akár az uzsonnás dobozba is tehetitek, ami újra előkerült az iskolatáskákból. Remélem tetszeni fog, és elkészítitek.

A recept megjelent az áprilisi Kifőztük magazinban.

 

Hozzávalók:

10 dkg apró szemű zabpehely

5 dkg zabpehelyliszt

5 dkg cukor

csipetnyi só

5 dkg olvasztott kókuszzsír

fél citrom leve

túrós töltelékhez:

25 dkg túró

2 teáskanál vanília aroma

6 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

fél citrom leve

25 dkg eper

3 evőkanál mandulapehely

Elkészítési idő: 45-50 perc

Sütési hőfok: 180° 

 

A zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a cukrot és a sót összekeverem, majd hozzáöntöm az olvasztott kókuszzsírt és a citrom kifacsart levét. A tészta egyharmadát félreteszem, kétharmadát pedig egy 20*25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsi aljába nyomkodom. A túrót villával áttöröm, hozzáadom a vanília aromát, a cukrokat, valamint belefacsarom a citrom levét és a tésztára simítom. Ráfektetem a félbevágott epreket, majd megszórom a félretett morzsás tésztával és előmelegített sütőben 30 percig sütöm, az utolsó 5 percben megszórom mandulapehellyel. Szeletelés előtt hagyom teljesen kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése