Akkor is tavasz van!! Annak kell lennie, még ha az időjárás ezt el is felejti néha. Számomra a tavasz eljövetele az eperrel és a tulipánnal kezdődik. Idén sajnos még mindig nem lesz saját eprünk a kertben, de ami késik nem múlik, és a boltokban is még csak most jelenik meg a hazai eper, de nekem muszáj volt már vennem.
Villámgyors sütit készítettem belőle, amit este is ígérem, lesz erőtök összedobni, reggelre sütemény illat terjenghet a lakásban, és akár reggelire, akár az uzsonnás dobozba is tehetitek, ami újra előkerült az iskolatáskákból. Remélem tetszeni fog, és elkészítitek.
A recept megjelent az áprilisi Kifőztük magazinban.
Hozzávalók:
10 dkg apró szemű zabpehely
5 dkg zabpehelyliszt
5 dkg cukor
csipetnyi só
5 dkg olvasztott kókuszzsír
fél citrom leve
túrós töltelékhez:
25 dkg túró
2 teáskanál vanília aroma
6 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom leve
25 dkg eper
3 evőkanál mandulapehely
Elkészítési idő: 45-50 perc
Sütési hőfok: 180°
A zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a cukrot és a sót összekeverem, majd hozzáöntöm az olvasztott kókuszzsírt és a citrom kifacsart levét. A tészta egyharmadát félreteszem, kétharmadát pedig egy 20*25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsi aljába nyomkodom. A túrót villával áttöröm, hozzáadom a vanília aromát, a cukrokat, valamint belefacsarom a citrom levét és a tésztára simítom. Ráfektetem a félbevágott epreket, majd megszórom a félretett morzsás tésztával és előmelegített sütőben 30 percig sütöm, az utolsó 5 percben megszórom mandulapehellyel. Szeletelés előtt hagyom teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése