2016. december 6., kedd

Sós-édes amerikai mógyoróvajas keksz 92/1.

A Lidl amerikai hetén két édességet kellett készítenem a receptek szerint. Emmának már rég megígértem, hogy a konyhaasztalon lévő sütis bödönbe sütünk valamit, ami sokáig eláll, hát akkor ez a keksz került bele. Férjem azt hitte a tetején lévő só darabokra, hogy cukor, így ő édes ízélményre számított, de csalódnia kellett, viszont mikor már nem édes kekszként ette, akkor azért neki is ízlett, akárcsak nekünk.

Hozzávalók:
25 dkg vaj
20 dkg nádcukor
20 dkg darabos mogyoróvaj
2 tojás
25 dkg liszt
1 tk. só
1 tk. szódabikarbóna 
15 dkg amerikai mogyoró - nekem ettől már túl mogyorós lett volna, így ezt kihagytam
durva szemű só a tetejére


A puha vajat és a cukrot habosra keverem, majd hozzáadom a mogyoróvajat, a tojásokat és a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és összekeverem. (ekkor jönne még bele az egész mogyoró) Két tepsit kibélelek sütőpapírral és kb. pingponglabda méretű golyókat adagolok rájuk, de hagyok köztük legalább 3-4 cm helyet, mert a kekszek el fognak terülni. Nedves kézzel koronggá lapítom őket, megszórom a durva szemű sóval a tetejét és 180°-os sütőben 16-17 percig sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése