2016. december 10., szombat

Amerikai palacsinta mogyoróvajas vajjal és juharsziruppal 92/2.

Korábban már szerepelt amerikai palacsinta recept a blogomon, azt egy barátnőmtől kaptam, de most az amerikai héten ez is szerepet kapott a receptek között. A mogyoróvajas vajat már előre el lehet készíteni, így reggel pikkpakk meg tudjuk sütni a palacsintákat, nem kell sokkal korábban kelni a családhoz képest. ;)
A nyertes ez a recept, így az állás 47-36.

Hozzávalók:
25 dkg szobahőmérsékletű vaj
2-3 ek. mogyoróvaj
1-2 csipet só
a tálaláshoz juharszirup
palacsintatésztához:
40 dkg liszt
porcukor
1 csomag sütőpor
2-3 csipet só
3 tojássárgája+fehérje
4 dl tej
3 ek. olvasztott vaj
sör


A vajat habverővel habosra keverjük a mogyoróvajjal és a sóval. Sütőpapírral kibélelek egy kis edényt és abba belesimítom, majd fagyasztóba teszem. Ha megfagyott tetszőleges méretű kockákra vágom és műanyag dobozban a hűtőben napokig eláll. 
Elkeverem a lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót, majd egy másik edényben a tojássárgáját a tejjel, az olvasztott vajjal és a sörrel (én ezt kihagytam belőle). A lisztes keverékhez fokozatosan hozzáadagolom, folyamatos keverés mellett. Sűrű, a "hazai" palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kell kapni, melyhez még hozzáadom a felvert tojáshabot is. Forró serpenyőben nagyon kevés olajon megsütöm őket. A kész palacsintákat egymásra teszem, hogy átjárja őket a gőz, így melegen maradnak. A mogyoróvajas vajjal és juharsziruppal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése