2015. december 4., péntek

Zabpelyhes, töltött alma vaníliamártással 48/1.

Íme újra kétféle desszert, mindkettő finom és egészséges, hiszen az alapja az alma, ami ilyenkor ősszel könnyedén beszerezhető.

Hozzávalók:
4 alma
5 dkg zabpehely
5 dkg nádcukor
4 dkg kókuszreszelék
5 dkg aszalt áfonya és mazsola
1 kk. fahéj
2 cm friss gyömbér
5 dkg vaj
vaníliamártáshoz:
4 tojássárgája
6 dkg cukor
1 vaníliarúd
4 dl főzőtejszín


180°-ra előmelegítem a sütőt. A töltelékhez összekeverem a zabpelyhet a nádcukorral, a kókusszal, a vörös áfonyával és a mazsolával, majd a fahéjjal és a reszelt gyömbérrel. Az almák magházát eltávolítom, és még egy kicsit kikaparom a belsejét, majd megtöltöm a zabpelyhes keverékkel, de nem töltöm tele, mert még dagadni fog. Az almák tetejére teszek egy-egy darab vajat, majd másfél deciliter forró vizet öntök a tepsi aljára és 30-40 perc alatt készre sütöm az almákat.
A tojássárgákat habosra keverem a cukorral, a vaníliával és a sóval. A tejszínt közben felmelegítem, hozzáöntöm a tojásos keverékhez, majd visszaöntöm a lábosba és addig főzöm, amíg besűrűsödik, a sült alma mellé kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése