Ezt a párost egy vacsorára készítettem el, de nem volt jó ötlet. Nem azért volt ez hiba, mert nem voltak finomak az ételek, hanem pont azért, mert túl finomak voltak, és mire az elsőt megettük már alig maradt bennünk hely a másodiknak.
Hozzávalók:
tésztához:
10 dkg jéghideg vaj
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
5 dkg reszelt trappista sajt
só
1 tojássárgája
2-3 ek. jéghideg víz
töltelékhez:
só, bors
fél kg paradicsom
15 dkg koktélparadicsom
1 ek. barnacukor
5 levél friss bazsalikom
Aprítógépben összekeverjük a vajat, a lisztet és a sót, annyira, hogy nagyjából összeálljon, a vaj borsónyi darabokban legyen benne. Ekkor hozzáadom a tojássárgáját, a vizet és a sajtot, majd gyorsan összekeverem. Nyújtódeszkára öntöm, annyira összegyúrom, hogy összeálljon, majd fóliába teszem és legalább egy órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem. A sütőt előmelegítem 190°-ra. A töltelékhez a paradicsomokat felszeletelem, a tésztából egy 25 cm átmérőjű kört nyújtok és sütőpapírral bélelt tepsire teszem, elrendezem rajta a paradicsomot és a koktélparadicsomot, de a szélén hagyok 4-5 cm-t. A paradicsomokat megszórom sóval, borssal, cukorral és rátépkedem a bazsalikomot. Meglocsolom olívaolajjal és a szélét ráhajtom. 190-200°-on, 30-35 perc alatt aranyszínűre sütöm, tálaláskor meghintem friss bazsalikommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése