2014. szeptember 22., hétfő

Zöldséges csirkenyárs krumplipürével

Hétvégén végre újra én főztem ebédet itthon, nem mentünk sehova sem, de férjem nagyon sokat segített minden munkafolyamatban és a végére még Emma lányunk is bekapcsolódott, és asszisztált nekünk.:)

Hozzávalók 5 nyárshoz:
50 dkg csirkemellfilé
1 kisebb méretű cukkini
6-8 kisebb méretű gomba
20 dkg kolozsvári szalonna
4 kis fej hagyma
1 kk. őrölt gyömbér
só, bors
4 ek. olívaolaj
6-8 közepes méretű burgonya
tej
vaj
só, bors



A csirkemellet felkockázom. A fűszereket elkeverem az olívaolajjal és megforgatom benne a húskockákat. A cukkinit és a szalonnát hasonló méretű kockákra vágom, majd nyársra húzom őket váltakozva, egyenletesen elosztva.
A krumplikat meghámozom, megmosom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. Krumplinyomóval összenyomom, majd vajjal, tejjel püré állagúvá készítem és fűszerezem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése