2014. szeptember 18., csütörtök

Mézes-fahéjas szilvalekvár

Azt hiszem ez az utolsó lekvárom az idén, de soha ne mondd, hogy soha, úgyhogy még lehet, hogy lesz idén is karácsonyi lekvár, de azt majd meglátjuk. De a lényeg most ez a lekvár, ami olyan, mintha szilvás gombócot ennék, kóstoljátok meg, nagyon finom :)

Hozzávalók:
1 kg magozott szilva
1 citrom leve
35 dkg cukor
fél csomag Dzsemfix szilvalekvárhoz
2 ek. méz
fél tk. fahéj


A szilvákat felkockázom és a cukorral, valamint a dzsemfixszel felforralom. Amikor már fő, hozzáadom a citrom levét, és további 5 percig forralom. A főzés vége előtt egy perccel hozzáadom a mézet és a fahéjat is. Még forrón üvegekbe töltöm, jól lezárom és 5 percre fejre állítom őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése