2014. augusztus 7., csütörtök

Sonkás tésztabatyu mozzarellás paradicsommal

Ma tipikusan úgy készült a vacsora, hogy megnéztem "mi van a hűtőmben?". Volt friss leveles tészta, sonka, sajt, tejföl, paradicsom, mozzarella... így lett ez :) A paradicsom a balatoni kertünkből való, a hozzá használt bazsalikom és petrezselyem a teraszomról, úgyhogy igazán hazai lett a vacsora.

Hozzávalók:
1 cs. friss leveles tészta
2-3 ek. tejföl
20 dkg sonka
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
petrezselyem
6 paradicsom
1 cs. mozzarella
bazsalikom
olíva olaj


A leveles tésztát kitekerem, megkenem tejföllel. Ledarálom vagy reszelem a sonkát, ezt rászórom, majd megszórom az aprított petrezselyemmel. Szorosan feltekerem, megkenem a felvert tojással, megszórom sajttal és háromszögekre felszeletem, majd 200°-on 15-20 percig sütöm.
A paradicsomot felkockázom, a mozzarellát felaprítom és összekeverem. A bazsalikomot apróra vágom, hozzáadom a zöldséghez, majd nyakon önöm egy kevés olíva olajjal és megszórom paradicsom fűszersóval.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése