2014. augusztus 11., hétfő

Sajtos rétes

A rétest általában édes formájában ismerjük, bár biztosan sokan ettetek már tökös-mákos rétest, ami már a sós kategóriába sorolható, de most egy igazán sós verziót mutatok nektek. Nagyon egyszerű elkészíteni, és nem is kellenek hozzá extra hozzávalók.

Hozzávalók 3 rúdhoz:
5 kis burgonya
2 tubus krémsajt
3 tojás
10 dkg márványsajt
só, bors
6 réteslap (1 csomag)
kevés olvasztott ráma
5 dkg reszelt sajt
pirospaprika


A burgonyákat felkockázom, megfőzöm és átnyomom. Hozzáadom a krémsajtokat, a tojásokat, a márványsajtot, majd sóval és borssal ízesítem. A réteslapokat kettesével nedves konyharuhára fektetem és ráhalmozom a tölteléket, majd szorosan feltekerem. Megkenem olvasztott rámával, megszórom reszelt sajttal és paprikával, majd előmelegített sütőben, 180°-on aranybarnára sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése