2013. február 9., szombat

Töltött krumpli


Túl vagyunk az első két vendégségen:) Nagyon jó volt önálló háziasszonynak lenni, és fürdeni a dicséretekben. Múlt hétvégén volt az első, amikor házavató bulit szerveztünk, de sajnos végül csak egy pár tudott eljönni, így négyesben vacsoráztunk. A főnökömtől kaptam ezt a receptet, és nagyon bevált, hiszen már kétszer is elkészítettem.







Töltött krumpli
fejenként 2 nagy fej krumpli
Négy főre számolva:
1-2 ek. ráma
kb. 1 dl tej
1-2 ek. tejföl
1 tubusos sajtkrém
só, bors, zöld fűszerek
25 dkg bacon szalonna
reszelt feta vagy füstölt sajt

A krumplikat alaposan megmosom, majd sós vízben, héjában puhára főzöm. Félbevágom őket és 1 cm-es peremet hagyva kikanalazom a belsejét. Összetöröm, vajjal és tejjel kissé keményebb krumplipürét készítek. Hozzákeverem a sajtkrémet és a tejfölt, fűszerezem. A baconszalonnát kicsit megpirítom, majd ezt is a töltelékhez keverem és visszakanalazom a krumplicsónakokba. Megszóróm reszelt fetával vagy reszelt füstölt sajttal és beteszem a sütőbe. 180°C-on, légkeveréses sütőben kb. 10-15 percig sütöm.
Szuper vendégváró étel, mert teljesen készre elkészíthető, és a sajt rápirítását csak akkor tesszük meg, amikor már itt vannak barátaink, így frissen, melegen tálalhatjuk. Franciasalátát készítettem mellé és joghurtos kapros szószt, valamint a húsimádóknak fasírtgolyót, de ez természetesen nem feltétlen szükséges :) Jó étvágyat mindenkinek!


2 megjegyzés: