2013. február 26., kedd

Zabpehely reggelire

Mivel a szendvicsembe sem kerülhet felvágott az elkövetkezendő hetekben, csak és kizárólag hétvégén, de igazából még akkor se muszáj, így igyekszem a sajtos szendvicsen kívül más finomságokat is készíteni magamnak, hogy ezáltal is jól indulhasson a napom. Ma zabpelyhet készítettem, ami ugyan annyira nem lett csodálatos, mint kolléganőim alkotásai, de azért igyekeztem.

Gyümölcsös zabpehely (2 fő részére)
1 bögre nagyszemű zabpehely
1 bögre víz
1 bögre tej
fahéj
méz
gyümölcsök és magvak ízlés szerint - az én esetemben banán, mazsola, mandulaforgács és hántolt mandula

A vizet felteszem forralni, és amikor már zubog, beleszórom a zabpelyhet, és felöntöm a tejjel. Újraforralástól számítva 10-15 percig párolom, amíg igazán megpuhul. Leveszem a tűzről, belekeverem a mézet és a fahéjat, valamint a mazsola nagy részét. Két kis tálba öntöm, majd a tetejükre halmozom a felszeletelt banánt, a maradék mazsolát és a mandulát.

Szép napot mindenkinek!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése