2011. július 17., vasárnap

Kemencés lángos

Pénteken este csak "gyerekek" voltunk itthon. Úgy dukálna, hogy bulit csapjunk, de mi ehelyett csak kemencés lángost sütöttünk és filmet néztünk :) Már többször csináltam kenyérlángost, de szerintem most sikerült a legjobbra: finom volt a sonka, kellően megpuhult a tészta, de az alja mégis ropogott... nyami :):)
Az biztos, hogy nem egy gyors kaja, de annál finomabb, csak hagyjunk rá elegendő időt!


Kemencés lángos

310 ml víz
46 dkg liszt (kicsit több kell hozzá, hogyha ragad a tészta)
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
4 mokkáskanál só
fél csomag élesztő (vagy egy csomag instant)

feltétként:
25 dkg szalonna vagy füstölt házi sonka
3 hagyma
1 nagy doboz tejföl


Kenyértészta állagú tésztát gyúrok, majd egy órát pihentetem meleg helyen, konyharuhával letakarva. Ezután újradagasztom, majd még fél-egy órát pihentetem. Kiolajozom a tepsit, kihúzom a tésztát benne (ne próbáljuk meg nyújtani, mert ragad, kézzel kell nyújtani) és előmelegített sütőben 180°-on pár percig elősütöm, amíg kérges nem lesz a teteje. Ez idő alatt felkockázom a szalonnát, vagy a sonkát - mindkettővel finom - és félkarikákra vágom a hagymát. A tésztát kiveszem a sütőből, megkenem tejföllel, megszórom a hússal és a hagymával, majd készre sütöm :)

Jó étvágyat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése