2018. április 15., vasárnap

Réteges saláták ebédre is

Ugyan én nem járok jelenleg munkahelyre dolgozni, az otthonunk a munkahelyem már több, mint 4 éve, amit elképesztő leírni is, de nagyon élvezem. Ellenben a család többi tagja dolgozik, így nekik ezt a salátát könnyen el tudom készíteni még előző este, és mivel az öntetet nem öntjük rá, csak frissen, így az állagán sem változtat semmit. Egyből két változatot is mutatok, de ezek nem saját ötletek, hanem a Lilafüge oldalon találtam őket, de igazából mindenki variálhatja a saját hűtője tartalma szerint az összeállítást.
Ma indult Havas Dóra új műsora az RTL Klubon, aminek én személy szerint nagyon örülök. Több szakácskönyve is megvan már nekem, de minden receptet jobban szeretek elkészíteni, ha előtte megnézhetem annak elkészítési menetét is (ez tetszett meg a Lidl receptekben is annak idején), szóval alig várom, hogy jövő héten újabb recepteket nézhessek meg tőle.

Hozzávalók:
Kuszkusz saláta
főtt kuszkusz
csicsriborsó
vajon párolt bébi sárgarépa
bébispenót
feta sajt
mézes mustáros öntet 


Az öntetet egy kisebb üvegben 1-2 hétig tárolhatjuk a hűtőben, és bármikor felhasználhatjuk. 
Hozzávalók: 90 ml olívaolaj, 60 ml balzsamecet, 30 ml mustár, 20 ml méz, só, bors. Ezeket jól összerázzuk és már kész is.

Tonhalas tésztasaláta tonhallal
főtt penne tészta
párolt zöldbab
rukkola vagy más egyéb leveles zöld
konzerv tonhal 
6 perces főtt tojás
tejfölös citromos öntet (nagyjából 1-1,5 dl tejföl, fél citrom leve, só, bors)

 
A lényeg, hogy ilyen sorrendben helyezzük a hozzávalókat egy csatos üvegbe és az öntetet csak a fogyasztás pillanatában öntsük a salátára, majd zárjuk le az üveget, jól rázzuk össze az egészet és már fogyaszthatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése