2018. március 22., csütörtök

Zöldfűszeres csirkemell joghurtos brokkolisalátával

Íme egy újabb könnyed ebéd, ami beilleszthető a 160 grammos diétába. Próbáljátok ki, könnyen kész van, gyorsan, és nagyon finom.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
só, bors
1 ek. szárított fűszerkeverék (majoránna, bazsalikom, kakukkfű, oreganó)
3-4 ek. olívaolaj
40 dkg brokkoli
2 dl natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
10 dkg koktélparadicsom
5 dkg rukkola

Elkészítési idő: 45 perc + pácolás
Szénhidráttartalom: 13,25 gramm/adag


A megmosott és szárazra törölt csirkemellet sózom, borsozom, megforgatom a zöldfűszer keverékben, majd meglocsolom olívaolajjal és legalább 30 percig állni hagyom. A rózsákra szedett brokkolit sós vízben pár percig főzöm (legközelebb én inkább sütőben sütném meg, úgy isteni a brokkoli, és az is szívesebben eszi, aki annyira nem szereti).
A joghurtot elkeverem a zúzott fokhagymával és egy kevés sóval. A brokkolit elkeverem az újhagymával, a darabolt paradicsommal, a rukkolával, majd összeforgatom a joghurtos öntettel.
Egy serpenyőben körbe sütöm a csirkemellet, majd lefedem a serpenyőt és alacsony lángon 10-12 percig sütöm, közben párszor megfordítom. 5 percig pihentetem szeletelés előtt, majd a brokkolisalátával tálalom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése