Húsvétra vettünk mi is kalácsot, mint itt a blogon láttátok, én is sütöttem, és még férjem mamájától is kaptunk egy hatalmasat, így kezdtünk kicsit telítődni. Találtam egy nagyon jó újra hasznosítási receptet, melyet ebédre én is elkészítettem. Igen, jól hallottátok, ebédre, én készítettem... ugye, hogy lassan teljesen visszatérek? :)
Hozzávalók:
kb. 30-40 dkg kalács
3 tojás
3 dl tej
5 dkg margarin
5 dkg cukor
2 ek. porcukor
fél üveg barackbefőtt
ízlés szerint fekete ribizli lekvár
Egy hőálló tálat kivajazok, majd az összetördelt kalácsból egy réteget szétszórok benne. Összekeverem a tojások sárgáját, a cukorral, az olvasztott margarinnal és a tejjel. A felét rákanalazom a kalácsra, majd ráhelyezem a barackot. Ezután jön még egy réteg kalács, a tejes keverék másik fele és a lekvár. A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd hozzáadom a porcukrot és azzal még tovább verem. 200°-on 15 percig sütöm a kalácspudingot, majd kiveszem, rákanalazom a habot és további 5 percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése