2013. december 22., vasárnap

Fahéjas-vörösboros meggylekvár

Már csak 1 nap van hátra karácsonyig, de ha még van olyan, akinek nem készítettek ajándékot, és valami egyedivel szeretnétek őt meglepni, akkor íme egy gyorsan elkészíthető, finom és természetsen saját készítésű ajándékötlet.

Hozzávalók 7 db 3 dl-es üveghez:
90 dkg meggy (előkészítve mérjük le)
1 dl vörösbor
1 kg cukor
1 tk. fahéj
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 1:1



A meggyet kimagozom, lecsepegtetem és félbe vágom, majd a vörösborral együtt egy edénybe öntöm és jól elkeverem. A dzsemfixet 2 evőkanál cukorral elkeverem és a gyümölcshöz adom a fahéjjal együtt. Felforralom, majd hozzáadom a maradék cukrot is és újra felforralom, majd zubogva 3 percig forrni hagyom, de állandóan keverem, hogy oda ne égjen az alja. Botmixerrel összeturmixolom, amennyiben szükséges a habot eltávolítom a tetejéről.
Előre kitisztított, felmelegített üvegekbe töltöm a lekvárt, majd 5 percre fejre állítom őket. Egy éjszaka alatt meleg dunsztban hagyom kihűlni, másnap pedig már csomagolható is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése