Íme a remélem már várt második fogás, a bazsalikomos csirkemell. Ezt a főételt a zöldséges tészta helyett készíthetjük krumplipürével is, de ezzel sokkal színesebb :)
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
só, bors
30-35 db bazsalikomlevél
10 dkg feta sajt
2-3 gerezd fokhagyma
8 szelet bacon
olaj
1 dl fehérbor
A körethez:
1 közepes hagyma
1 piros kápia paprika
5 dkg olajos aszalt paradicsom
2 ek. olívaolaj
20 dkg zöldborsó
20 dkg rövid makaróni
A csirkemelleket megmosom, papírkendővel megtörölgetem, vastagabb oldalukon mélyen bevágom és bedörzsölöm kívül-belül sóval és borssal. A töltelékhez felkockázom a fetát, felaprítom a bazsalikomot, hozzáadom az áttört fokhagymát, sózom, borsozom és villával összedolgozom. A tölteléket belenyomkodom a húsokba, fogpiszkálóval összetűzöm és betekerem a baconszeletekbe. Felforrósított olajon hirtelen megforgatom őket, aláöntöm a bort és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára párolom (ez kb. 20 percet jelent), majd leveszem a fedőt és addig forralom (kb. 10 percig), amíg a pecsenyeszaft besűrűsödik.
A körethez a hagymát felaprítom, olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a borsót, és 3-4 ek. vízzel, fedő alatt puhára párolom. Hozzáadom a felkarikázott paprikát és még 3-4 percig párolom. Leveszem a tűzről, hozzákeverem a felcsíkozott aszalt paradicsomot, sózom, borsozom és fedő alatt melegen tartom. Kifőzöm a tésztát, leszűröm és összevegyítem a zöldséges raguval.
Egy nagy tálba teszem a zöldséges tésztát, ráhelyezem a csirkemelleket és bazsalikomlevelekkel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése