2013. június 10., hétfő

Carbonara alla tagliatelle

Ezt a receptet kolléganőmtől kaptam, és mennyeien finom, ennyire krémes és lágy carbonárát még sosem ettem:)

Hozzávalók:
500 ml tejszín
2 tojássárgája
2 gerezd fokhagyma
2 ek. parmezán
125 gramm bacon
250 gramm tagliatelle
petrezselyem
só, bors


A tejszínt egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a tojássárgájákat, sózom, borsozom, belekeverem a parmezánt és a két gerezd, félbe vágott fokhagymát, majd ezt 1 órára a hűtőbe teszem. Forrásban lévő, sós vízben megfőzöm a tésztát. Megpirítom a bacont, belekeverem a tésztát, majd ráöntöm a tejszínes szószt és egyet "rottyantok" rajta. Friss, apróra vágott petrezselyemmel tálalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése