2011. szeptember 19., hétfő

Bolognai, házilag és nem porból:)

Ismét kicsit elmaradtam, de nem a főzéssel, hanem csak a blogolással:) Készült itt ismételten néhány "műalkotás" mind a konyhában, mind a varrógépem alatt, de menjünk csak szépen sorjában!
Az első egy szép nagy adag Bolognai spagetti lett, amiből hatan bőségesen - ebből három férfi volt:D:D:D - megebédeltünk és Anyu még vagy 3-4 adagot le is fagyasztott, úgyhogy a mennyiségek így értendők!

Bolognai spagetti:
25 dkg vöröshagyma
25 dkg répa
50 dkg darált hús
1 dl étolaj
0,5 l paradicsomlé
1 db14 dkg-os sűrített paradicsom
rozmaring, pirospaprika, cukor, só, bors

A hagymát apróra felkockázom és az olajon üvegesre párolom, majd tűzről levéve megszórom piros fűszerpaprikával. Hozzáadom a lecsöpögtetett darált húst, amit kicsit megpirítok, beleteszem a lereszelt répát, majd felöntöm paradicsomlével és fűszerezem ízlés szerint. Mérsékelt tűzön kb. háromnegyed órán át főzöm, majd az utolsó pillanatban hozzáöntöm a paradicsompürét és azzal még egyet "rottyantok" rajta.
Amíg fő a szósz, megfőzöm a tésztát, amire Édesanyám úgy tanított, hogyha köretként eszed akkor fejenként 6 dkg-ot kell számolni, ha pedig főételként - mint például most -, akkor 8 dkg-ot. Tányérra szedem a kifőtt tésztát, ráöntök egy merőkanálnyi szószt megszórom reszelt sajttal - a legideálisabb, csakhogy igazán olaszos legyen a parmezán - és már fogyasztható is.


Jó étvágyat Mindenkinek!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése