2019. november 23., szombat

Újabb borvacsora és immár az ötödik Lidl szakácskönvy

Idén immáron ötödik alkalommal jelentet meg a Lidl saját szakácskönyvet a karácsonyi készülődés ideje alatt, melynek bemutatóján én is részt vehettem Széll Tamás Stand25 bisztrójában.

Számomra a tavalyi év kimaradt, akkor én is a mindenki számára elérhető matricagyűjtés segítségével szerezhettem meg a könyvet, de idén nagyon örültem, amikor megláttam az email fiókomban a meghívót, hogy ezen a szuper estén ismételten a meghívottak között szerepelhetek.
Nagyon jól esett egy ilyen íz gazdag menüsor, melyet Széll Tamás és csapata készített és minden fogáshoz megkóstolhattunk egy-egy finom bort is, ahogyan az egy borvacsorához illik, melyeket Herczeg Ágnes választott ki.

Az elmúlt időszakban kicsit háttérbe szorult az általam elkészített ételek blogra való publikálása, de ez az este úgy érzem megadta a kezdő löketet, hogy újra aktívabban legyek jelen itt is, ne csak a konyhában.




A szakácskönyv bemutatása során megismerhettük azokat a hírességeket, akik közreműködtek Széll Tamással a Megint segít a séf című szakácskönyv összesen 70 receptjének elkészítésében 5 fejezeten keresztül, csupa olyan alapanyag felhasználásával, melyek a Lidl üzleteiben beszerezhetőek. A könyvben nem pusztán az ételek elkészítését láthatjuk lépésről lépésre, csodálatos ételfotókkal illusztrálva, hanem a sztárok főzéshez fűződő történeteit is olvashatjuk. 
A Hús nélkül fejezet Puskás Petié lett, akivel vegán és vegetáriánus receptek készültek, és elmondása szerint nagyon örül annak, hogy a Lidl szívén viseli ezt a szemléletet. A Mint a villám részben Kiss Ramóna és Lékai Máté készítettek el gyors, de finom és vonzó ételeket, ami kisgyerekes szülőként igencsak fontos szempont, így ez az egyik fejezet, amit nagyon várok. Kiss Virággal mentes finomságokat mutattak be a Csak a mentes részben és ezek valóban olyan fogások, melyek után senki se fogja azt érezni, hogy koplalnia kellett. Anger Zsolt kapta az Állati jó! fejezetet, aki szerint a főzés valódi művészet, és ami neki a leginkább tetszett a Tamással való közös főzés során, az az, hogy a legegyszerűbbnek tűnő ételek is egy-két plusz hozzávalóval megspékelve, extrán tálalva, valódi költeményekké válhatnak. Gundel Takács Gábornak mi más juthatott volna, mint a Hagyomány újratöltve, melyben a klasszikus magyar ételek közül elkészült a Gundel palacsinta és a paprikás burgonya is. Végül pedig, de egyáltalán nem utolsó sorban Csobot Adél Ünnepek? Tálalva! fejezete szerepel a könyvben, amit így Karácsony előtt szintén nagy kíváncsisággal várok, főleg úgy, hogy a bevezetőben is elmondta, hogy gyerekbarát ünnepi ételeket is készítettek. 

Idén először már egy baráti párral együtt érkezhettünk, akiket két évvel ezelőtt ismertünk meg, a számomra legutóbbi Lidl vacsorán, így még különlegesebb volt ez az este. A menüsor idén 5 fogásból, plusz a vendégváró falatokból állt, sonkával, tepertőkrémmel és szalámival, valamint egy mennyei kenyérrel. Ezt követte az előétel, mely Házi kacsamájpástétom volt birsalma jammel és pirított kaláccsal. A leves Francia hagymaleves, sajttal sült vajas krutonnal, majd egy Pirított harcsafilé, sült káposztalevelekkel és burgonyafőzelékkel. Ezután az elmúlt években először jött egy sajtválogatás aminek én személy szerint nagyon örültem, és három igazán különleges sajtot kóstolhattunk meg egy kis dióval és szőlővel. A számomra legkedvesebb bort, a Tokaji Aszút, az utolsó fogás, a Sós karamelles tejberizs mellé szolgálták fel.

Nagyon köszönöm a Lidlnek, hogy ezen a színvonalas és emlékezetes estén idén ismét részt vehettem, és mindenkit csak arra tudok biztatni, hogy menjetek, vásároljatok a Lidlben, gyűjtsétek a matricákat, mert ezt a színvonalas könyvet megéri beszerezni, és tényleg minden recept elkészíthető az üzletben megvásárolható alapanyagokból, mely paletta nemsokára újabb termékekkel fog bővülni, figyeljétek! Az akció kereteiről bővebben itt olvashattok, szóval matricagyűjtésre fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése