2017. július 18., kedd

Sertéssültes tál zöldséges rizzsel 99/1.

Két igazán húsos étel következik, ez a családunk férfi tagjainak nagyon elnyerte tetszését. A Lidl-ben kapható így csomagban többféle sertés hús szelet, de természetesen külön-külön is beszerezhetők, ezen a tálon biztos, hogy mindenki talál magának kedvére való ételt :)

Hozzávalók:
1 kg sertéshússzelet vegyesen (tarja, karaj, comb) kb. 6-8 szelet
3 sonkahagyma finomra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
fél dl fehérbor
2 dl hísleves
csipetnyi őrölt kömény, cayenne bors, fűszerpaprika
10 dkg liszt
3 tojás felverve
20 dkg zsemlemorzsa
8 dkg sárgarépa kockákra vágva
8 dkg cukkini kockákra vágva
20 dkg rizs
8 dkg kukorica konzerv
8 dkg fagyasztott zöldborsó
1-2 ek. vaj
1 csokor petrezselyem aprítva 
2-3 dl olaj
só, bors


Sertéscomb:
Kevés olajon serpenyőben megpirítom, majd kiveszem és ugyanabban a serpenyőben megpirítom a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadom a fehérbort és az alaplevet, sózom, borsozom és visszateszem bele a combokat, majd alufóliával lefedve 30-40 percig párolom.
Sertéstarja:
Enyhén sózom és borsozom a szeleteket, megszórom köménnyel, cayenne borssal és paprikával. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a szeleteket, megkenem olajjal, majd a sütőt grill fokozatra állítom és 200°-on, mindkét oldalát aranybarnára sütöm, ez oldalanként kb 5-5 perc.
Sertéskaraj:
A húst enyhén sózom és borsozom, majd klasszikusan bepanírozom és forró olajban kisütöm. Fontos, hogy ezt frissen készítsd el és ne nagyon klopfold ki a húst! 

Kevés olajon megpirítom a kockázott zöldségeket pár percig, majd hozzáadom a rizst, sózom és kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm. Amikor felforrt, hozzáadom a kukoricát és a borsót, majd lefedve kb. 15 percig párolom. Amikor elkészült, frissen aprított petrezselyemmel megszórom és egy kis evőkanál vajat keverek bele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése