2016. április 15., péntek

Joghurtos müzli almával, aszalt gyümölcsökkel és diós grillázzsal 54/1.

Két desszert következik VÉGRE :) Ezt könnyű volt összehasonlítani. Ez a desszert a nevében ugyan benne van, hogy müzli, de eszméletlen tömény, de próbáljátok ki.

Hozzávalók:
2 dl tej
2 dl főzőtejszín
2-3 ek. méz
10 dkg zabpehely
2 dl joghurt
1 alma
1 zöldalma
1 körte
1 banán 
5 dkg áfonya
aszalt barack, füge, szilva, áfonya, gyömbér ízlés szerint, kb. mindegyikből 2-2 dkg
8 dkg cukor
8 dkg dió
1-2 ek. napraforgómag
3-4 zabpelyhes keksz kézzel összemorzsolva
Joghurtos müzli almával, aszalt gyümölcsökkel és diós grillázzsal
Kép forrása: lidlkonyha.hu
A tejet és a tejszínt összekeverem, hozzáadom a mézet és a sót, majd felforralom. Forrás után hozzáadom a zabpelyhet és folyamatosan kevergetve 10 percig főzöm. Hagyom langyosra hűlni, hozzáadom a joghurtot, ha túl sűrű, akkor tejjel vagy joghurttal lazítható.
Minden gyümölcsöt felkockázok és a nagyját a müzlihez keverem, a többit félreteszem tálalásig. 
A cukrot gesztenyeszínűre karamellizálom, hozzáadom a nagyobb darabokra vágott diót és gyorsan elkeverem. Olajozott sütőpapírra borítom, hagyom kihűlni és utána összetöröm.
Pohárba teszem a müzlit és rétegezem a félre tett gyümölcsökkel, megszórom a keksszel, a magokkal és a grillázzsal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése