2011. november 1., kedd

Vadas ahogyan mi csináljuk

Sokan ettől már csak a hallatán is elborzadnának, mert nálunk a vadas nemcsak hogy nem vad húsból készül, de nem is marha húsból, hanem csirkemellből. Ez az extra egészséges vadas, persze nem az igazi, de nagyon finom.

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemellfilé
6 dkg szalonna
5 dkg zsír
1 kis fej hagyma
10 dkg sárgarépa
2 dl vörösbor
6 dl víz
3 dkg liszt
3 dkg cukor
babérlevél, só, bors
5 dkg paradicsompüré

A húst vékony szeletekre vágjuk és a felmelegített zsíron hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk a szalonnaszeletekkel együtt. A zsírban megbarnítjuk a cukrot és hozzáadjuk a felaprított répát, a hagymát, a fűszereket és megpirítjuk. rászórom a lisztet, és hozzáadom a paradicsompürét, a vizet, a vörösbort,  majd a hússzeleteket és puhára pároljuk őket.
A mártásból kiveszem a húsokat és a szószt összeturmixolom. Zsemlegombóccal vagy burgonykrokettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése