A gyerekek által "golyósnak" nevezett levesek továbbra is szinte minden héten előkerülnek nálunk. Hagymalevest már több alkalommal készítettem, és a hagyma pucolásával még nem is igazán volt gondom, de az aprításával annál inkább, mert ehhez nem kis mennyiségről van szó. Mióta azonban késes aprítót használok ehhez a feladathoz, sokkal szívesebben állok neki minden hagymás ételnek, mert egy pillanat alatt elkészülnek, és egyetlen könnycseppbe sem kerül.
A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban, melyhez a 3 az 1-ben botmixert a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 4 személyre:
3 nagyobb fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
olaj
1,5 l zöldségalaplé vagy víz
só
frissen őrölt színesbors
½ teáskanál szerecsendió
1 teáskanál majoránna
2 dl tejszín
2 púpozott evőkanál keményítő
levesbetéthez:
4 szelet kenyér
3 dkg sajt
Elkészítési idő: 30 perc
A vöröshagymákat és a fokhagymákat késes aprítóban felaprítom, majd kevés olajon megdinsztelem és felöntöm az alaplével. Sóval, borssal, szerecsendióval és majoránnával fűszerezem és 15 percig főzöm, majd botmixerrel pürésítem a levest. Habverővel elkeverem a keményítőt a tejszínnel, majd óvatosan a leveshez keverem és felforralom.
A sajtot lereszelem és mindegyik szelet kenyeret megszórom vele, majd előmelegített, 200°-os, légkeveréses sütőben 10-15 percig pirítom és a leves mellé tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése