Akkor jöjjön hát egy újabb böjti étel, ismét gombával. Csodaszép portobello gombákat kaptam, melyek egyik részéből ezeket a töltött gombákat készítettem, amibe pirított bacont (a böjt miatt ez ki is hagyható) és krémes juhtúrót tettem és végre friss zöldfűszerekkel fűszereztem.
Hozzávalók:
4 portobello gomba (vagy bármilyen más nagy fejű gomba, hogy jól tölthető legyen) - 50 dkg
12,5 dkg bacon
1 gerezd áttört fokhagyma
25 dkg juhtúró
1-1 csokor friss bazsalikom és petrezselyem (a szárított is megfelel)
Elkészítési idő: 40 perc
Sütési hőfok: 20 perc
A gombákat megtisztítom és a tönkjüket kitöröm, de nem dobom el. A bacont lepirítom, majd egy tálba szedem, hozzákeverem a fokhagymát, a juhtúrót és az aprított friss zöldfűszereket. Hőálló tálba helyezem a gombákat, megtöltöm őket a juhtúrós töltelékkel, majd a tönköket visszahelyezem a közepükbe és előmelegített, légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Önmagában tejföllel is megállja a helyét, de igény szerint párolt rizzsel tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése